De school

Locatie

De ASV is gelegen in een rustige woonwijk in het Bergkwartier in Amersfoort-Zuid. Ongeveer 50 procent van onze leerlingen woont in deze wijk. Vanwege de bewuste keus van ouders voor een Daltonschool, komt ongeveer 50 procent van de kinderen uit andere wijken in Amersfoort.

De school bevindt zich vlakbij het NS-station en is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.

Gebouw en terrein

De school beschikt over 13 leslokalen, een handenarbeidlokaal, een gymzaal, een feestzaal en ruimtes voor remedial teaching.
De speelplaats bestaat uit het boven- en benedenplein. De kleuters hebben op het bovenplein een eigen gedeelte met speeltoestellen en een zandbak. Het benedenplein is onderdeel van onze natuurtuin, waar kinderen kunnen bouwen met boomstammen en kanalen kunnen graven als er weer eens lekker veel regen valt. Een echt walhalla voor elk kind dat graag speelt.

Grootte

De ASV telt circa 330 leerlingen, verdeeld over 13 groepen. Er heerst een open, respectvolle sfeer omdat vrijwel iedereen elkaar kent. Voor de groepen geldt een maximum van 30 leerlingen per klas.

Meer over de groepssamenstelling in 'Het Onderwijs'.